Exkurze – Hradčanské včely

• Doba realizace Doba realizace: Jaro, Léto, V terénu
  • Cena Cena: 60 Kč / žák

Exkurze – Hradčanské včely

Během návštěvy u včelích úlů si o včelách nejprve popovídáme o lokalitě Petřína a ekologickém významu včel. V hlavní části programu se rozdělíme na dvě skupiny – jedna skupina se vždy po oblečení se do ochranných obleků podívá do úlů na včelí dílo i chování včel, druhá skupina se budě prakticky i s pomocí ochutnávky věnovat včelím produktům. Petřínský med byl vyhlášen medem roku 2015 a 2017.

Popis místa

Spolek Hradčanské včely obhospodařuje včelstva na dvou stanovištích na východním svahu Petřína a dále organizuje včelařské přednášky a další akce pro veřejnosti i zážitkové programy pro děti (například medobraní nebo Třešnové dny – oslavy jarního rozkvětu třešní).  Cílem spolkové činnosti  je propagace udržitelného rozvoje, včelaření ve městě i ochrana všech hmyzích opylovatelů. Petřínský med byl vyhlášen medem roku 2015 na mezinárodní včelařské konferenci v Brně. Provozovatel: Hradčanské včely, z.s.

Vybavení pro účastníky a zázemí

Oblečení do terénu a dle počasí. V den exkurze doporučujeme delší rukáv a absenci parfémů, pleteného a fleecového oblečení. Pitná voda, WC, zázemí v případě deště.

Doprava a sraz na místě

Stanice petřínské lanovky “Nebozízek”.

Doleva Zpět na přehled