Exkurze – Svobodný statek na soutoku

• Doba realizace Doba realizace: Jaro, Léto, Podzim, V terénu
  • Cena Cena: 5000 Kč/akce + cena svačiny a oběda 60 Kč/účastník

Exkurze – Svobodný statek na soutoku

Prohlídka statku s hospodářskými zvířaty (prasata, koně, králící, slepice,…), bylinkové zahrady, zemědělských strojů. Zapojení do zemědělských prací dle sezony (sázení, setí, sklizeň atd). Standardizovaný program začíná v 9:00 uvítáním se svačinou a končí obědem mezi 12 a 13 hodinou.

Popis místa

Svobodný statek na soutoku hospodaří na soutoku řek Ohře a Labe v režimu biodynamického zemědělství, inicovaného stejně jako waldorfská pedagogika osobnobností Rudolfa Steinera. Statek je součástí Camphillského společenství, kde žijí také lidé s postižením, a pomáhají na poli, se zvířaty, ve svíčkárně, pekárně a sušárně bylin. Za sezónu statek vypěstuje 50 druhů zeleniny a bylinek na rozloze 10 ha. Provozovatel místa: Svobodný statek na soutoku o.p.s.

Doprava

Pro menší skupiny dostupnost busem z aut. nádraží Holešovice do aut. zastávky Terezín, Památník, odsud 1km pěšky. Pro větší skupiny do 48 osob zajištujeme autobus, cena 5000-6000 Kč dle vzdálenosti z Prahy.

Doleva Zpět na přehled