Zveme vás na inspirativní dílnu, která je součástí konference „Klimatická krize a otázka spravedlnosti“. Ponoříme se do tématu, jak se mění naše strava, co to znamená pro planetu i pro nás a jak můžeme společně vytvořit „recepty“ pro udržitelnou budoucnost.
Krátké prezentace předních lektorů a specialistů:
Rostislav Brzobohatý (startup Mewery) – buněčné maso a mikrořasy.
Michaela Číhalíková (Zachraň jídlo) – řešení plýtvání potravinami.
Jaroslav Scharf (Black Food Market) – hmyz jako potravina v principu cirkulární ekonomie.
Tomáš Uhnák (ČZU) – sociální aspekty potravinových systémů v době klimatické změny.
Interaktivní skupinová práce: společně vymyslíme „recepty budoucnosti“, jak jíst zdravě, udržitelně – a dobře se přitom najíst.
Pro všechny, kdo se zajímají o potravinový systém, klima, udržitelnost, inovace – a chtějí se aktivně zapojit, sdílet myšlenky a vytvářet nové cesty.
Registrace je nutná nejpozději do 7. 11. na https://tinyurl.com/4vj2nzdy
Více o této akci najdete zde: https://www.soc.cas.cz/cz/akce/konference/kucharka-klimaticke-budoucnosti
Akce je pořádána v rámci programu Udržitelná produkce
a spotřeba potravin Strategie AV21.