Červencové pozvánky ze světa živého zemědělství a potravinových komunit | Ampi – Asociace místních potravinových iniciativ, o.p.s.

Červencové pozvánky ze světa živého zemědělství a potravinových komunit

Zatímco na polích i záhonech dozrává úroda ovoce i zeleniny, nám dozrává řada vzdělávacích projektů. Podobně jako zemědělci nevíme, co zalévat, sklízet a zpracovat dřív, aby to jinde neuschlo, nepřerostlo nebo nepřezrálo. Co ale moc oceňujeme, je výtečná zelenina z Farmy Jednorožec, která se od jara stala součástí AMPI a Farmářské školy. A tak jsme si zrovna minulý týden uvařili v kanceláři skvělý oběd z výpěstků od našich zemědělců a připomněli si, že JÍDLO nevnímáme jako komoditu, ale JAKO VZTAH. K sobě samým i k vnějšímu světu. A to je naše poslání, podporovat blízký vztah lidí ke krajině, ve které žijí a která je živí právě skrze jídlo.

Jak vám se daří vařit se vším, co máte k dispozici?

Přejeme, ať vás těší samotné vaření i jeho výsledek. Ať si uděláte aspoň chvíli čas pro sebe a své blízké. Ať přijde blahodárný déšť a osvěží nás všechny i krajinu.

Začtěte se do červencového zpravodaje ze světa potravinových komunit a živého zemědělství TUDY.

Chcete se začíst se do příběhů jídla, které propojuje a oživuje půdu i mezilidské vztahy?

Chcete dostávat do své emailové schránky pravidelně přehled o dění, novinky, pozvánky na akce a inspiraci? Přihlaste se k odběru našeho newsletteru TUDY.