Cestuj s Luckou a daruj na pořádnou školu pro ekologické farmáře a farmářky | Ampi – Asociace místních potravinových iniciativ, o.p.s.

Cestuj s Luckou a daruj na pořádnou školu pro ekologické farmáře a farmářky

Před nedávnem nám napsala Lucka Janíková: „Díky za to, co děláte. Chystám se zvednout zadek ze židle a jít objevit svět, respektive farmy v něm. A ráda bych tím podpořila i ekologické zemědělce u nás.“  

Lucka se zajímala o zemědělství odmala, ale teoretické studium na Agronomické fakultě jí od něj spíš odradilo. „Došlo mi, že potřebuju zabořit ruce do hlíny a začít myslet jako farmářka.“ A tak se Lucka vydala na cestu.

Právě teď Lucka cestuje na vlastní pěst po Španělsku jako dobrovolnice na permakulturní farmě.„Navštívím permakulturní a ekologické farmy v pěti evropských zemích. Svojí studijní výpravou chci zároveň podpořit Farmářskou školu, jedinečný projekt, který v České republice nabízí ucelené studium ekologického a biodynamického zemědělství a výuku z 90% založenou právě na praxi.“

Lucka spustila dárcovskou kampaň
Na pořádnou školu ekologickým farmářům a farmářkám

Přeje si získat alespoň 50 tisíc pro zajištění kvalitní výuky pro studenty a studentky neakreditované části Farmářské školy. Ta sice loni získala statut VOŠ a s tím i částečnou podporu od státu, ale ta se nevztahuje na dva pilotní ročníky, které začaly studovat před akreditací.

Vydejte se s Luckou na permakulturní jízdu Evropou. Podpořte novou generaci ekologických farmářů a farmářek u nás. 

Je úžasné, s jakou odvahou, otevřenou a svobodnou myslí i srdcem Lucka hledá svůj vlastní smysl života a nebojí se překračovat svou komfortní zónu. Třeba i tím, že svůj příběh veřejně sdílí, aby inspirovala ostatní. O své první cestě, která jí změnila život, prohloubila její vztah k půdě, Zemi i sobě samé, napsala knihu Poslední léto.