#CSAday: Den pro komunitou podporované zemědělství | Ampi – Asociace místních potravinových iniciativ, o.p.s.

#CSAday: Den pro komunitou podporované zemědělství

Víte, že 22. 2. 2023 je den komunitou podporovaného zemědělství? Tak zvaný #CSAday vyhlašuje URGENCI a někde slaví dokonce týden KPZ #CSAweek. Připojují se k němu farmáři, komunity a organizace z celého světa, aby zvedli vlnu povědomí o tom, že KPZ je víc než jídlo.

Připojujeme se i my a s radostí s vámi sdílíme v premiéře video CSA as LifeCOACH, které je především o zemědělcích a jejich ochotě otevřeně předávat své zkušenosti dalším generacím. Nahlédněte do světa KPZ a cesty (celo)životního učení prostřednictvím tvorby filmařů Ondřeje Sovíka Martina Matěje.  Video zniklo díky mezinárodní spolupráci v projektu COACH – Collaborative Agri-food Chains: Driving Innovation in Territorial Food Systems and Improving Outcomes for Producers and Consumers.

Pustit si komunitou podporované zemědělství (KPZ) do života nebylo nikdy snadnější. Využijte Průvodce “Víc než jídlo” a usnadněte cestu KPZ nováčkům.Chcete-li rychle nasát atmosféru a základní principy KPZ, nebo je někomu vysvětlit, využijte naše minutová videa.

Chcete-li prozkoumat KPZ do šířky i hloubky, zjistit, kde má kořeny, ale i jak jej uchopit v praxi, doporučujeme pustit si záznam webináře Zapoj se do KPZ!Na živo nás můžete potkat příští týden na Symposiu Živé zemědělství, kde budou mít KPZky prostor v pátečním programu.Dejte vědět o vaší farmě a komunitě!

  • Sdílejte svůj příběh, nějakou zajímavost, fotografie z dění a to, že hledáte nové podílky.
  • Dejte si na svůj profil sociálních sítí banner týden pro KPZ.
  • Sdílejte video CSA as LifeCOACH z příspěvku na facebooku KPZky.
  • Napište svým podílníkům nebo zemědělcům a řekněte jim, co pro vás znamenají.
  • Aktualizujte si informace vaší komunity nebo farmy v Adresáři farmářů. Pokud tam ještě nejste, určitě se zaregistrujte, ať vás ostatní mohou najít. Návod najdete zde.
  • Přihlašte se k doběru zpravodaje Co klíčí v KPZkoALICI a živé zemědělství. http://bit.ly/3nt7ixK
  • Staňte se fanoušky našich sociálních sítí AMPIKPZkyFarmářská škola a připojte se do skupiny KPZkoALICE.
  • Sdílejte videa. Na našem Youtube jich najdete hezkou řádku.

Ještě v KPZ nefrčíte? Hledáte to svoje proč? Podívejte se, jaké jsou motivace podílníků v KPZ Modřany. Nejbližší komunitu nebo zemědělce najdete v Adresáři farmářů.