Deník Metro: V Česku začala fungovat Farmářská škola | Ampi – Asociace místních potravinových iniciativ, o.p.s.

Deník Metro: V Česku začala fungovat Farmářská škola

Cílené vzdělávání na ekologické a biodynamické zemědělství u nás doposud chybělo. „Na vysokých školách je několik oborů jako Trvale udržitelné systémy hospodaření v krajině na Jihočeské univerzitě nebo Ekologické zemědělství na České zemědělské univerzitě v Praze. Obory jsou ale hodně teoretické. Kdo chce jít skutečně farmařit, ten potřebuje hlavně kvalitní praxi, a to je to, v čem se lišíme. Naše škola stojí z 80 procent na praxi a teorie praxi pouze doplňuje. V tom jsme unikátní,“ popisuje školu její ředitel.

V pražském deníku Metro si mohli čtenáři  7. 9. přečíst o vzniku VOŠ Farmářská škola, kde letos začíná 34 studentek a 16 studentů studovat ekologické a biodynamické zemědělství v praxi. Třeba šetrné hospodaření s citem pro půdu díky tomu osloví a nadchne další budoucí studenty a studentky. 🙂 Více v článku ZDE.