Ekologové se zemědělci vytvářejí na Moravě Bioregion | Ampi – Asociace místních potravinových iniciativ, o.p.s.

Ekologové se zemědělci vytvářejí na Moravě Bioregion

V článku na iDNES.cz se můžete dočíst o projektu Živý region Podbrněnsko. „V Rakousku, Německu, Španělsku či Francii fungují projekty spojující místní zemědělské komunity s ekology několik dekád. V Česku o to usiluje projekt Živý region na Tišnovsku, do kterého se zapojilo kolem 50 zemědělců. Nyní spouštěná větší varianta v Podbrněnsku na území od Rajhradu až po Novomlýnské nádrže a od Znojma až k Hustopečím je ještě ambicióznější. Počítá s desítkami zapojených podniků, projekt se však podle koordinátora Michala Bajgarta teprve rozjíždí. Podobné aktivity můžou být jednou z cest, jak zdola pomoci dosáhnout i evropských cílů na využívání ekologických postupů v zemědělství.“ Více v článku  TUDY.

Živý region Podbrněnsko je podpořen v rámci projektu: „Zavedení konceptu BIO regionu jako podpůrné sítě pro biodiverzitu v české krajině: Pilotní aplikace výzkumu“ a financován z Fondů EHP a Norska 2014-2021 program CZ-ENVIRONMENT. Řešitelé projektu: Hnutí DUHA, Masarykova univerzita, Ekotoxa, Impact Hub, Impact Hub Agder (Norsko), Asociace místních potravinových iniciativ.