Exkurze s Farmářskou školou po bavorských farmách | Ampi – Asociace místních potravinových iniciativ, o.p.s.

Exkurze s Farmářskou školou po bavorských farmách

Věděli jste, že na některé semináře Farmářské školy můžete jet, i když nejste studenti? Na začátku května jsme se s Farmářskou školou vypravili na exkurzi po bavorských farmách.

První zastávkou byla farma Münzinghof – sociální podnik a zároveň samostatná vesnička. Žije zde asi 150 lidí, mají vlastní pekárnu, sýrárnu, chov krav a zeleninovou produkci, vše v režimu biodynamického zemědělství.

V sobotu jsme se přesunuli na farmu Meier, kde mladý manželský pár provozuje kozí farmu. Mimo to chovají také krávy plemene Wagyu, ze kterých jsou prý nejluxusnější steaky na světě.
Další farma, Froschmeier, nás zaujala moderním přístupem, včetně využití solárně poháněného robota. Obhospodařují necelých 100 ha polí a chovají 12 000 slepic.
Rodinná farma Biolandhof Aunkofer nám ukázala, jak lze tradici skloubit s moderními postupy. Na cca 90 ha zde pěstují obiloviny, luskoviny, brambory a nově i mák, chovají prasata tzv. rodinkovým způsobem. Zásobují nejen lokální pekárny, ale i bio pivovar, jejichž skvělým nealko pivem jsme celou exkurzi završili.

Sledujte nás na sociálních sítích a přihlaste se k odběru newsletteru, abyste se včas dozvěděli o dalším termínu.  https://farmarskaskola.cz/newsletter/