Hledáme Zelináře do teamu Farmy Jednorožec | Ampi – Asociace místních potravinových iniciativ, o.p.s.

Hledáme Zelináře do teamu Farmy Jednorožec

Hledáme zahradnici/zahradníka, který se k nám přidá na Farmu Jednorožec v Roblíně u Prahy. Pokud máš nejen zkušenosti v zahradnictví, ale také vášeň pro udržitelnost a chuť podílet se na vytváření kvalitních potravin, čekáme na tebe!

Co bude tvoje náplň práce?

Vytváříme pestrý zemědělský organismus, který živí lidi a oživuje krajinu – intenzivně pěstujeme zeleninu a ovoce v režimu ekologického zemědělství.

V průběhu celého roku se tedy zapojíš do pěstování široké škály zeleniny v tržní zahradě i ve fóliovnících. Většinu rostlin předpěstováváme ze semen v našem sadbovém fóliovníku. Počítej, že jako zahradnice/zahradník budeš sít, pikýrovat, přesazovat, sázet, natahovat kapkovací potrubí a podpěrné provázky, kultivovat a sklízet.
Vedle pěstování zeleniny se věnujeme i produkci drobného ovoce jako jsou jahody, ostružiny, borůvky, maliny a rybíz, a okrajově pěstujeme také chřest a rebarboru. Od února do dubna vyséváme semínka v teple sadbového fóliovníku. Semenáčky pak od března do dubna hrnkujeme.
A posledně chováme i slepice – výjimečně je tedy možné, že bude potřeba pomoci u zvířat, když tu nebude hlavní chovatelka, abychom měli jistotu, že je o vše postaráno.

Co bychom od tebe potřebovali?

✅️ Máš profesionální zkušenosti v zahradnictví, tržním pěstování zeleniny, ovoce nebo květin
✅ ️Nebojíš se fyzické práce
✅️ Jsi hbitá/ý, efektivní a vynalézavá/ý v každodenním provozu
✅ ️Jsi samostatná/ý a umíš samostatně zhodnotit stav rostlin
✅️ Výhodou je otevřenost předávat své znalosti dalším
✅️ Výhodou, ne však nezbytností jsou také zkušenosti se zemědělskými stroji a řidičský průkaz T

O nás

  • Jsme vášniví producenti čerstvé a organické zeleniny s láskou k pěstování a vytváření kvalitních potravin.
  • Naše farma se nachází na okraji Prahy v obci Roblín a je zároveň školním statkem Farmářská škola – VOŠ Ekologického zemědělství.
  • V rámci farmy vytváříme pestrý zemědělský organismus, který živí lidi a oživuje krajinu – intenzivně pěstujeme zeleninu a ovoce, pečujeme o ornou půdu a chováme hospodářská zvířata (krávy, ovce, kozy, slepice, kachny).
  • Jsme také centrem praktického vzdělávání a místem setkávání komunity odběratelů.
  • Farma funguje v režimu komunitou podporovaného zemědělství KPZky, vytvářejíc blízký a vzájemně podporující vztah mezi farmou a lidmi, které živíme.
  • Náš pěstitelský prostor zahrnuje přibližně 3/4 hektaru pole pro pěstování zeleniny, dvouakrový ovocný sad s jádrovým a měkkým ovocem a šest fóliovníků pro chráněné pěstování, které představují necelého čtvrt hektaru. Naše pěstitelská práce je převážně ruční.
  • Tým farmy se v současné době skládá ze tří členů: dvou hlavních pěstitelů a zkušené chovatelky. Všichni jsme si vyvinuli své oblasti odpovědností na farmě a v pěstitelském plánu, ale máme silný týmový duch a každý týden společně pracujeme na prioritách.
  • Hledáme dalšího pěstitele do našeho kolektivu, abychom zajistili lepší odolnost farmy. Kolektiv je schopen přizpůsobit se osobě, která je oddaným týmovým hráčem s dobrou pracovní etikou.

Co nabízíme

  • NÁSTUP OD BŘEZNA 2024
  • FLEXIBILNÍ SMĚNY
    Můžeš pracovat 5 dní v týdnu, nebo jen 3 / 4 dny. Pokud můžeš víkendy, rádi tě uvidíme i v sobotu nebo neděli. Všechny směny řešíme domluvou — jednoduše si vybereš, jaké dny chceš dorazit do práce.
  • SLUŠNÝ PLAT
  • UBYTOVÁNÍ NA FARMĚ
  • SEZÓNNÍ ZELENINU A OVOCE
  • PESTROU PRÁCI
    Nabízíme hlavně celoroční a pestrou práci. Nepěstujeme jen jednu plodinu, proto je stále co se učit a jak se zlepšovat. Každých pár měsíců na farmě děláme něco jiného, věříme, že tě to jen tak neomrzí. Krom toho nabízíme také možnost aktivní účasti na výběru plodin a zeleninového sortimentů pro naše zákazníky.

Máš zájem?

📩  Pošli nám do konce února, co tě motivuje přidat se k nám na farmajednorozec@gmail.com a připoj svůj životopis!
Co nejdřív se ozveme a domluvíme se na zkušebním dni.