KPZkoALICE v semifinále cen SDGs | Ampi – Asociace místních potravinových iniciativ, o.p.s.

KPZkoALICE v semifinále cen SDGs

Víte, co znamená zkratka SDGs? 🌍  V září 2015 přijaly všechny členské státy OSN 17 Cílů udržitelného rozvoje (Sustainable Development Goals – SDGs), které mají vyřešit do roku 2030 ekonomické, sociální a environmentální problémy, se kterými se naše planeta potýká. SDGs přinášejí plán vedoucí k vymýcení extrémní chudoby, boji s nerovností a nespravedlností a k ochraně naší planety před změnou klimatu. Plán, jak do roku 2030 zlepšit podmínky a kvalitu života pro všechny lidi na světě, nikoho nevyjímaje. SDGs jasně definují svět, ve kterém chceme žít.

A proč vám to říkáme? Asociace společenské odpovědnosti každoročně uděluje ceny SDGs projektům, které aktivně pracují na naplňování těchto cílů a mají pozitivní dopad na společnost i planetu. Do cen se letos přihlásilo rekordních 326 projektů, včetně naší KPZkoALICE.

A my máme velkou radost, že KPZkoALICE postoupila až do semifinálové top dvacítky. Zároveň byl náš projekt zařazen i do kategorie Ocenění Evropské komise a veřejného hlasování.