Nabízíme ekovýchovné programy na jaro | Ampi – Asociace místních potravinových iniciativ, o.p.s.

Nabízíme ekovýchovné programy na jaro

Jaro je cítit ve vzduchu! Proto jsme si pro vás tradičně připravili ekoprogramy s jarní tématikou, exkurze po pražských sadech i komunitních zahradách nebo ekovýchovná divadla.  Vše naleznete na našich webových stránkách ZDE, kde můžete objednávat přes náš objednávkový formulář, nebo se obraťte přímo na Christiana a Petra.

Budeme nesmírně rádi, když se společně s vámi i dětmi potkáme a oslavíme příchod jara!

Vrby se nám zelenají a brambory klíčí

S chutí vám nabízíme tématicky laděné ekoprogramy, hodící se k dokreslení nálady a námětů předjaří, svátku Velikonoc i kvetoucího jara. A pokud chcete vyrazit i na zahrádku sázet, také  s námi můžete počítat. Doporučujeme vám ekoprogramy Jaro v zahraděVelikonoce za dveřmiZe života hmyzu, Vypěstuj a sněz, O půdě a zemědělci nebo Od zrna k chlebu.   

Nejdůležitější včelí práce – opylování rostlin

S prvními jarními květy jsou vidět jedineční opylovači.  Nenechte si ujít náš program věnující se divokým opylovačům „Opylovači ve městě“ a  „Tajemství včel“. Pro větší počty žáků i pro školní slavnosti nabízíme „Ekodivadlo – O včelách a včelaři“.

V dalších programech jako je  „Kolotoč vody v přírodě“ budeme společně vyrábět déšť!

Čerešničky, čerešničky, čerešně

S končícím jarem dozrávají první plody! Můžeme vám doporučit exkurze do „Vokovických sadů“ nebo „Vrch třešňovka“, kde navíc můžete najít a okusit staré odrůdy třešní! Dále nabízíme exkurze  na pražské včelnice obohacené o tématiku brtnického včelaření nebo do komunitních zahrads kterými dlouhodobě spolupracujeme.

Nahlédněte do našeho katalogu exkurzí ZDE! 

Napsal: Christian Krček, AMPI