Podpořme zemědělce v nesnázích | Ampi – Asociace místních potravinových iniciativ, o.p.s.

Podpořme zemědělce v nesnázích

Možná ještě v mnohých z nás doznívají Vánoce. To období příjemných chvil, tradic, odpočinku i nadílky dárků. Ale je tu mezi námi někdo, kdo na svůj opravdový dárek ještě čeká a potřebuje naši podporu. Přinášíme smutný příběh jednoho z nás, Libora a jeho Živé farmy, která se dostala do nesnází.

Dva mladí lidé se poznali v New Yorku a vrátili se na rodnou Moravu, aby zde převzali pole po předcích a začali na něm hospodařit s úctou k přírodě i lidem. A tak se zrodila v roce 2018 Živá farma. Během dvou let se jí podařilo vytvořit kolem sebe skupinu několika desítek věrných odběratelů zapojených do komunitou podporovaného zemědělství, ale i dalších fandů. Farma měla od začátku drive a loni investovala velké peníze do nového závlahového systému, který je pro její fungování nezbytný. Ovšem dodavatelská firma, jedna z největších závlahářských firem v ČR, převzala peníze, závlahu nedodala a vyhlásila bankrot. Živá farma přišla o celou investici a začala umírat. Libor se přesto nevzdává, hledá živou vodu pro Živou farmu a třetinu peněz potřebných pro další fungování se mu již podařilo získat. Libor ale sám vše nezvládne, potřebuje další parťáky. Do konce února musí Libor získat ještě 200 tisíc korun.

My v AMPI věříme na příběhy s dobrým koncem. Věříme, že k dobrému konci vede cesta důvěry, vzájemné podpory, blízkých vztahů a otevřené spolupráce. Věříte tomu také?

Pošlete kapku živé vody na Živou farmu. Ať se z kapek stane skutečný pramen naděje.

Chci podpořit Libora. Posílám kapku živé vody na transparentní účet 2701906066/2010

Kontakt: Libor Kožnar, Živá farma, tel: 732434636, email: zivafarma@gmail.com

Více informací o aktuálním dění na Živé farmě najdete na jejich FB.

Příspěvek vytvořily Šárka Krčílková a Alena Wranová (AMPI)