Otevíráme přihlášky na příměstské tábory v Praze na Kuchyňce a MetroFarm | Ampi – Asociace místních potravinových iniciativ, o.p.s.

Otevíráme přihlášky na příměstské tábory v Praze na Kuchyňce a MetroFarm

Pokud jste z Prahy, vašim ratolestem je mezi 4 a 12 lety, nabízíme vám pestrou nabídku příměstských táborů na zahradě Kuchyňka a MetroFarm.
Více informací a přihlášky 👉 TUDY.

8.7.-12.7. 2024 / Tábor divadelní  

Kuchyňka, pro děti 4-10 let + 3-leté děti ze Školky Kuchyňka

Aneb cesta za divočinami. Na táboře prožijeme mnohá dobrodružství. Vyrobíme si svou loďku a vydáme se na snovou cestu do divočiny, přeplujeme oceán, překonáme prales, hory, doly, pouště až doplujeme na jeden kouzelný ostrov, kde se staneme králem. Čekají nás drama-rozcvičky, improvizace, spoustu hraní, vyrábění, malování i výlet.

15.7.- 19.7. 2024 / Tábor tvůrčí 

Kuchyňka, pro děti 4-10 let + 3-leté děti ze Školky Kuchyňka

Tábor plný tvoření a vyráběni pro holky i kluky. Staneme se velkými umělci, budeme sochat, batikovat a zkoušet další umělecké i zábavné techniky. Na konci týdne naši zahradu proměníme ve výstavní síň a uspořádáme vernisáž.

5.8.- 9.8. 2024 / Tábor Indiánský 

Metrofarm, pro děti 6 – 12 let

Náčelník kmene Muh-he-ka-neew (čti Mohykáni, aneb Lidé Velké řeky) rozhodl: „Je třeba osvobodit ducha Císařského ostrova. Indiánské dobrodružství právě začíná. Pojďme se ponořit do živoucích tradic indiánských národů. Seznámíme se základními dovednostmi indiánských řemesel. Naše kola budou naše koně. Provedou nás kličkami Císařského ostrova i osadou jménem Stromovka. Oheň, vzduch, voda a země se stanou našimi spojenci při nelehkých zkouškách. Pokud se nám podaří úkol splnit, možná se nám zjeví i samotný duch ostrova a prozradí nám tajemství posvátné písně a tábor zakončíme slavností Powwow..“

19.8.-23.8. 2024 / Tábor kuchařský

Kuchyňka, pro děti 4-10 let + 3-leté děti ze školky Kuchyňka

Další ročník populárního tábora je tu. Co si nastrouháme, upečeme, uvaříme či zavaříme, na tom si také pochutnáme a pošmákneme i do vlastní kuchařky zaznamenáme. Dobroty ovozelové, placky i palačinky, mňamky z kotlíku, zavařeninky i další laskominky. Kromě kuchtění těšíme se i na slunění, hry a výlety. A Masterchef?

26.8.-30.8. 2024 / Tábor detektivní

Kuchyňka, pro děti 4-10 let + 3-leté děti ze školky Kuchyňka

Na naší zahradě uprostřed záhonů zeleniny, ovocného stromoví, žížalích chodbiček i strdí včel řádil neznámý pachatel. Abychom ho mohli vystopovat a dopadnout, seznámíme se důkladně nejen se zahradou a jejími obyvateli, ale i několika detektivními metodami. Vše proběhne v tajnosti, takže ani muk.

 

MÍSTA:  Komunitní zahrada Kuchyňka (Květinářská ulice,  Praha 8) nebo  Komunitní zahrada Metrofarm (Císařský ostrov, Praha 7 – Troja)

CENA:  předběžně 4300 Kč. Sourozenec a děti ze Zahradní školky 3900 Kč. Cena zahrnuje oběd a odpolední svačinu.

Více informací a přihlášky 👉 TUDY.

Zajímá vás, jak naše tábory probíhají?

Přečtěte si reportáž o tom, jak děti prožívaly vlastní kouzelnou zkušenost s včelími bytostmi.
Autorka příspěvku: Šárka Krčílková, AMPI