Provázení KPZ nováčků 2021: nebuďte v tom sami | Ampi – Asociace místních potravinových iniciativ, o.p.s.

Provázení KPZ nováčků 2021: nebuďte v tom sami

Chystáte se letos založit svou vlastní iniciativu KPZ? Jste v roli zemědělce, koordinátora nebo člena budoucího koordinačního týmu? Pak právě pro vás a s vámi bychom chtěli letos otevřít podpůrnou skupinu pro KPZ nováčky. Založit KPZ, to je cesta objevování, učení, experimentů i tvoření. Pokud nechcete být na této cestě sami, chcete sdílet své objevy, mít podporu při překonávání překážek i parťáky pro sdílení radosti… jste tu správně. Vašimi průvodci bude KPZkoALICE, zkušení KPZ koordinátoři a další poutníci krajinami solidárních potravinových systémů.

Jak bude provázení nováčků vypadat?

I pro nás v AMPI a KPZkoALICI je to experiment a pilotní projekt, který bychom chtěli do budoucna rozvíjet. V tuhle chvíli nevíme, jestli bude o účast v podpůrné skupině vůbec zájem. Pokud ano, s vámi, kteří se zapojíte budeme zkoušet a hledat nejvhodnější formu, pravidla, nástroje…

Naše představa

>>> 25.2.-11.3. – registrace zájemců
>>> otevření podpůrné skupiny: polovina března.
>>> březen (v týdnu od 15. do 19.3.): první osobní setkání skupiny v online prostoru, kde bychom se seznámili a vyjasnili si vzájemná očekávání, nastavili způsob spolupráce a komunikace
>>> březen – listopad: skupina funguje (online setkání skupiny, v mezičase komunikace např. v diskusní skupině)
>>> listopad: záverečná schůzka, evaluace, oslava 🙂

Bude se za provázení platit?

Díky částečné finanční podpoře v rámci Erasmus+ projektu “Food&More – Consumer education for food citizens” se můžeme letos trochu věnovat experimentování. Účast v pilotním projektu je pro vás zdarma, ale na oplátku bychom od vás chtěli spolupráci, upřímné hodnocení a zpětnou vazbu.

Naše know-how chceme zpřístupnit co největšímu počtu lidí bezplatně. Pokud vám naše aktivity dávají smysl, podpořte je dobrovolným příspěvkem zde. Díky vám můžeme rozvíjet vzdělávání, osobní poradenství, mentoring a především KPZkoALICI, která propojuje aktéry hnutí KPZ ke vzájemné spolupráci a podpoře.

Máte zájem o účast v podpůrné skupině?

Registrujte se do 11. 3. 2021 prostřednictvím formuláře zde

Máte nějaký dotaz?

Kontaktujte Šárku Krčílkovou, asociaceampi.cz, 725 290 604
www.asociaceampi.cz

Foto: URGENCI urgenci.net

Aktivitu realizuje asociace AMPI s finanční podporou Evropské unie v rámci Erasmus+ projektu “Food&More – Consumer education for food citizens”.