Tomáš Klus: Farmářská škola je něco, co může přinést spokojenou budoucnost | Ampi – Asociace místních potravinových iniciativ, o.p.s.

Tomáš Klus: Farmářská škola je něco, co může přinést spokojenou budoucnost

Herec a zpěvák Tomáš Klus je ambasadorem naší Farmářské školy a stal se i jejím kmotrem při slavnostním otevírání VOŠ 1. září.  Proč Tomáš věnuje pozornost zrovna Farmářské škole?

„Strašně rád se hrabu v hlíně, ale nejsem odborník. Můj vztah k půdě je vřelý a amatérský, vždycky se snažím nachomýtnout k lidem, kteří tomu rozumí a podpořit je tak, jak to umím já. Je na mě upřena pozornost reflektorů, já je můžu pootočit a posloužit něčemu, co je skutečně důležité. A Farmářskou školu za důležitou považuji, protože v dnešní době, kdy vztah k planetě zemi je poměrně zvýrazňován a lidi se tím často chlubí, je důležité, abychom se neomezili jen na slova. Pan ředitel Jiří Prachař skutečně vytvořil něco, co může přinést spokojenou budoucnost pro mnoho hektarů čtverečních naší půdy.“ Celý rozhovor pro Ekonews ZDE.

Těší nás, že Tomáš připívá k tomu, aby ve světlech reflektorů mohla jednou stát nová generace ekologických a biodynamických zemědělců.