Video o městském zemědělství v Praze | Ampi – Asociace místních potravinových iniciativ, o.p.s.

Video o městském zemědělství v Praze

Poznejte konkrétní aktéry městského zemědělství ve videu Městské zemědělství v Praze. Lucii a Bretta Gallagherovi z Prokopské farmy a Štěpána Říhu z komunitního projektu MetroFarm spojuje nadšení pro hospodaření inspirované agroekologií, permakulturou a komunitou podporovaným zemědělstvím (KPZ). Na pozemcích patřících Magistrátu hlavního města Praha pěstují pro sebe a členy komunity lokální zeleninu, chovají slepice, podporují biodiverzitu. Osobními příklady ukazují, že se i Pražané mohou stravovat lokálně, s respektem k místním zdrojům a klimatu. Sdílí zemědělské zkušenosti nejen mezi sebou, ale i v rámci mentorování studentů Farmářské školy či edukace veřejnosti.

Video ke shlédnutí na Youtube TUDY.

Autor videa: Martin Matěj

Video je jedním z výstupů projektu „LSPA pro Prahu – Lokální solidární partnerství pro agroekologii“, který finančně podpořilo Hl. m. Praha. Za obsah videa odpovídá výlučně Asociace AMPI. Sdělení nereprezentují názory donorů a donoři neodpovídají za použití informací, jež jsou obsahem výstupů.

🥕 Naše know-how chceme zpřístupnit co největšímu počtu lidí bezplatně. Pokud vám naše aktivity dávají smysl, podpořte je dobrovolným příspěvkem . Přispějte ke změně zemědělství a potravinového systému. Díky vám můžeme rozvíjet nejen třeba s Lucií, Brettem a Štěpánem vzdělávání, osobní poradenství, mentoring a především KPZkoALICI, která propojuje aktéry hnutí KPZ ke vzájemné spolupráci a podpoře.