Zapojte se do spolutvoření webové stránky „15 let KPZ v ČR“ | Ampi – Asociace místních potravinových iniciativ, o.p.s.

Zapojte se do spolutvoření webové stránky „15 let KPZ v ČR“

Víte, že je to letos 15 let, co v České republice funguje komunitou podporované zemědělství?

Každý občan České republiky s trvalým pobytem si požádá k 15. narozeninám o občanský průkaz. A my jsme se rozhodli požádavat vás všechny, kdo jste blízcí i vzdálení aktéři, jste s námi notnou řádku let i třeba velmi krátce, pojďme si společně nadělit pomyslnou pamětní občanku KPZ hnutí. Bude jedna – sdílená – vznikající ve společné tvorbě a na základě příběhů a vzpomínek všech, kdo se budete chtít zapojit.

První podnět jsme již iniciovali během lednového setkání Mrkev v zimě vol. 3 v Brně. Započala se rýsovat několikametrová plachta z balicího papíru s časovovou osou a účastníci festivalu dopisovali, kreslili i lepili fotografie. Podruhé jsme příběh KPZ rozvinuli na březnovém Sympoziu Živé zemědělství a hnedle nebyla nouze ani o zapálené povídání a silné momenty. Potřetí dáváme příležitost touto cestou.

Zapojte se do spolutvoření webové stránky „15 let KPZ v ČR“

Sdílejte střípky vzpomínek. Krátký text s datací a třeba i fotografie s komentářem, kdy se do KPZ zapojila vaše farma, komunitní zahrada, spolkový obchod, výdejní místo či skupina odběratelů. Co vás ke KPZ přivedlo? Co vám KPZ přineslo a přináší? Co pro vás znamená? Může to být vzpomínka na konkrétní setkání či prožitek. Jaký obraz se vám vybaví? Jakou má barvu, chuť a vůni? Může to být i plakát, video či článek z tehdejší doby. Nebo jen vzkaz.

Uvítáme rozličné střípky do spletité cesty KPZ dění, díky nimž budeme schopni poskládat co nejširší obraz. Výsledkem bude barvitá časová osa se zachycenými milníky, kterou představíme na sklonku června na stránkách KPZinfo.

Posílejte střípky KPZ vzpomínek ideálně do 21. 6. Alče na email  alena@asociaceampi.cz