Farmářská škola | Ampi – Asociace místních potravinových iniciativ, o.p.s.

Farmářská škola

Farmářská škola nabízí ucelený program praktického vzdělávání na ekologických farmách u nás i v zahraničí. V souladu s aktuálním ekologickým děním ve společnosti chceme učit a podporovat mladé zemědělce, kteří budou mít chuť zakládat nové statky a přispívat tak k obnově zdravého hospodaření, zdravé krajiny i života na venkově.

Farmářská škola nabízí jednak krátkodobé několikaměsíční stáže na ekofarmách, a potom tříletý praktický kurz ekologického a biodynamického zemědělství. Kurz se skládá z praktické činnosti na vybraných ekologických farmách v Čechách i zahraničí a pravidelných teoretických modulů vedených zkušenými docenty.

Praktikant se vždy minimálně na rok stane plnohodnotným spolupracovníkem na ekologické farmě a postupně projde všemi jejími oblastmi. Osvojí si přitom potřebné dovednosti, které jsou nutné k úspěšnému ekologickému hospodaření. Po absolvování školy bude schopen založit a vést svou vlastní ekologickou či biodynamickou farmu.

Přihlašte se na stáž nebo do tříletého kurzu na webu školy

Přejít na farmarskaskola.cz

V případě dotazů se neváhejte obrátit na vedoucího projektu Jiřího Prachaře.

Neformální studium programu Farmářská škola v roce 2024 podporuje Ministerstvo zemědělství v rámci projektu „Učíme jak hospodařit v ekologickém zemědělství“. Děkujeme