Farmářská škola

Vzdělávací koncept ekologického a biodynamického zemědělství v České republice, který nabízí ucelený program praktického vzdělávání na ekologických farmách u nás i v zahraničí. V souladu s aktuálním ekologickým děním ve společnosti chceme učit a podporovat mladé zemědělce, kteří budou mít chuť zakládat nové statky a přispívat tak k obnově zdravého hospodaření, zdravé krajiny i života na venkově.

Farmářská škola nabízí tříleté vzdělávání v oblasti ekologického a biodynamického zemědělství. Vzdělávání se skládá z praktické činnosti na vybraných ekologických farmách v Čechách i zahraničí a pravidelných teoretických modulů vedených zkušenými docenty.

Praktikant se vždy minimálně na rok stane plnohodnotným spolupracovníkem na ekologické farmě a postupně projde všemi jejími oblastmi. Osvojí si přitom potřebné dovednosti, které jsou nutné k úspěšnému ekologickému hospodaření. Po absolvování školy bude schopen založit a vést svou vlastní ekologickou či biodynamickou farmu.

První běh farmářského vzdělávání otevíráme na jaře 2021!

V případě dotazů se neváhejte obrátit na vedoucího projektu Jiřího Prachaře. Více se dozvíte od srpna 2020 na našich webových stránkách www.farmarskaskola.cz.