Přijďte na workshop „Kuchařka klimatické budoucnosti“ | Ampi – Asociace místních potravinových iniciativ, o.p.s.

Přijďte na workshop „Kuchařka klimatické budoucnosti“

  • Kalendář10.11.2025
  • MístoSkautský institut
  • Čas17:30

Zveme vás na inspirativní dílnu, která je součástí konference „Klimatická krize a otázka spravedlnosti“. Ponoříme se do tématu, jak se mění naše strava, co to znamená pro planetu i pro nás a jak můžeme společně vytvořit „recepty“ pro udržitelnou budoucnost. 

Co vás čeká?

  • Krátké prezentace předních lektorů a specialistů:

    • Rostislav Brzobohatý (startup Mewery) – buněčné maso a mikrořasy. 

    • Michaela Číhalíková (Zachraň jídlo) – řešení plýtvání potravinami. 

    • Jaroslav Scharf (Black Food Market) – hmyz jako potravina v principu cirkulární ekonomie. 

    • Tomáš Uhnák (ČZU) – sociální aspekty potravinových systémů v době klimatické změny. 

     

  • Interaktivní skupinová práce: společně vymyslíme „recepty budoucnosti“, jak jíst zdravě, udržitelně – a dobře se přitom najíst. 

Pro koho?

Pro všechny, kdo se zajímají o potravinový systém, klima, udržitelnost, inovace – a chtějí se aktivně zapojit, sdílet myšlenky a vytvářet nové cesty.

Jak se přihlásit?

Registrace je nutná nejpozději do 7. 11. na https://tinyurl.com/4vj2nzdy

Více o této akci najdete zde: https://www.soc.cas.cz/cz/akce/konference/kucharka-klimaticke-budoucnosti

Akce je pořádána v rámci programu Udržitelná produkce
a spotřeba potravin Strategie AV21.