Jak se peče chleba | Ampi – Asociace místních potravinových iniciativ, o.p.s.

Jak se peče chleba

Kynutí chleba
  • Délka programu Délka programu: 90 minut
  • Cílová skupina Cílová skupina: MŠ
  • Místo realizace Místo realizace: Interiér
  • Doba realizace Doba realizace: Jaro, Léto, Podzim, Zima
  • Cena Cena: 60 Kč / žák

Jak se peče chleba

Po úvodním prozkoumání a ochutnání klasů a zrn obilovin a dalších rostlin se pomocí obrázků seznámíme s pracovním postupem zemědělských, mlynářských a pekařských prací. Vyzkoušíme si mlácení obilí na mlatu, mletí a prosívání mouky a v pekařské dílně si vlastnoručně uhněteme těsto a zformujeme vlastní chlebové bochánky, připravené k pečení.


Cíle programu

Vyjmenuje jednotlivé kroky pěstování obilí, mletí mouky a pečení chleba .Uvědomuje si fyzickou / energetickou náročnost produkce základní potraviny. Připraví si a upeče vlastní pekařský výrobek z chlebového těsta.


Upozornění

Škola zajistí troubu na pečení, event. můžeme dovézt přenosnou troubu.


Doleva Zpět na přehled