Prožijte znovu Symposium Živé zemědělství. Pořiďte si video záznam přednášek. | Ampi – Asociace místních potravinových iniciativ, o.p.s.

Prožijte znovu Symposium Živé zemědělství. Pořiďte si video záznam přednášek.

Před týdnem jsme se potkali na Symposiu Živé zemědělství a my moc DĚKUJEME všem zúčastněným za spolutvoření přátelské atmosféry, sdílení a propojování. Přáli bychom si, aby každý odcházel ze Symposia s dobrým pocitem, zajímavými poznatky a novými přáteli, jako třeba Jana Vaníčková, která sdílela:

“Příjemně mě překvapilo kolik u nás vzniklo za posledních pár let malých, rodinných/komunitních farem. A bude jich víc, protože Farmářská škola… Mám radost ze všech, kteří ekologické a biodynamické hospodaření u nás nesou statečně již mnoho let, a nejsou nutně ani malí ani mladí, ale jsou skvělí… Největší highlight pro mě byl, slyšet Martina Otta, jednoho z hlavních lektorů, zkušeného biodynamického zemědělce a přednášejícího ze Švýcarska. Mluvil o tom, že kategorie pro sociální vztahy od nejnižší tj. MANIPULACE – přes INFORMOVANOST – KONZULTACI – až po pravou KOOPERACI je možné / nutné kultivovat nejen mezilidsky ale také vůči přírodě – rostlinám, vodě, zemi, půdě, zvířatům…”

Prožijte Symposium znovu

Připomeňte si Symposium prostřednictvím FOTOGRAFIÍ VIDEA od Martina Matěje.

Do pondělí 18. března si můžete ještě pořídit videozáznamy na webové stránce akce.

Pro naladění se můžete podívat na zajímavou přednášku Martina Otta, která se uskutečnila v roce 2017 a stále je aktuální.

Už nyní si můžete rezervovat ve svém diáři termín 28. 2. – 1. 3. 2025, kdy se odehraje V. ročník Symposia Živé zemědělstvíPřipojte se k události na FB.

Přejeme Vám úspěšnou sezónu 2024 a těšíme se opět brzy na viděnou!

Za organizační tým Symposia

Kateřina Beňová, Jiří Prachař a Jan Valeška z AMPI a Farmářské školy

Poděkování ❤️

Velmi děkujeme všem sponzorům a partnerům Symposia Živé zemědělství 2024:

Česko-německý fond budoucnostiMinisterstvo zemědělství ČR, Martin Ducháček a SoFarmČeská technologická platforma pro ekologické zemědělstvíBioinstitutDemeter CSSoftware AG Stiftunghlavní město PrahaErasmus +EDEN +Hnutí DUHAAsociace soukromého zemědělství ČRVýzkumný ústav rostlinné výrobyÚstřední zkušební a kontrolní ústav zemědělskýNárodní zemědělské muzeum, Czech OrganicsNadace pro půduNetzwerk Biodynamische BildungPermakultura CSCircus CWaldenPress a Nobilis Tilia.

Velmi děkujeme všem, kteří nám poskytli dary pro oblíbený Stůl hojnosti:

Biofarma SasovCountry LifePROBIOSonnentorCereabarSvobodný statek na soutokuSady svatého ProkopaBio VstišSociální podnik Jasanpekárna DvorníkMezi PoliFarma JednorožecBiostatek CidlinaVýdejna chutíCofeeZ i všem, kteří přinesli vlastnoručně vyrobené dobroty. Velký dík patří vegetariánské restauraci Ananta za výborné obědy a veganské restauraci Chutnej za skvělou večeři.

Velmi děkujeme všem vinařstvím, která poskytla svá biodynamická vína na večerní degustaci:

Vitikultur MoserVíno LoigiVinné sklepy Kutná HoraVinařství Krásná HoraVinařství NěmečekVinařství Koráb a Vína Herzánovi.