Ekodivadlo – O čokoládě | Ampi – Asociace místních potravinových iniciativ, o.p.s.

Ekodivadlo – O čokoládě

• Délka programu Délka programu: 90min = 25min divadlo + 65min vzdělávací aktivity na stanovištích.
  • Cílová skupina Cílová skupina: MŠ, 1-3.třída ZŠ, děti od 3 let a jejich dospělý doprovod
  • Místo realizace Místo realizace: Exteriér
  • Doba realizace Doba realizace: Jaro, Léto, Podzim, Ekodivadlo
  • Cena Cena: Pro školy 90Kč/žák, minimální cena je 4500Kč za divadlo. Na akcích pro veřejnost je minimální cena 6000 Kč za divadlo. Vždy počítáme dopravu 10Kč/km.

Ekodivadlo – O čokoládě

V našich ekodivadlech se držíme zásady, že vzdělání může bavit (edutainment) nejen diváky, ale i nás samotné. Divadlo slouží nejen jako motivační úvod k dalšímu pozorování, zkoumávání, vzdělávání se a kreativnímu ztvárňování environmentálních témat. Rádi hrajeme v interiéru, na zahradách i ve veřejném prostoru v rámci školních akcí a akcí pro širokou veřejnost. Ekodivadlo se skládá ze dvou částí:

Varianta I:

Divadlo “Jak pejsek s kočičkou vařili čokoládu“ (25 min).

Kočička bude mít narozeniny a pejsek jí chce překvapit originál mléčnou čokoládou a protože chce vše vidět, kde a jak se čokoláda pěstuje a vyrábí, dostane se až do daleké Afriky. Myslíte, že se mu výroba čokolády nakonec povede?

Varianta II.

Hráný příběh: „Jak májský jinoch objevil posvátný kakaový bob“ (25 min)

V našich pohádkách máme Honzu, který vyrazil do světa, aby se něčemu přiučil a nejlépe oženil s nějakou bohatou princeznou. U Májů to byl jinoch „Jeden Střelec“ (Chun-Achpú), který při svých toulkách světem jednoho dne narazil na kakaovník. A když ze zvědavosti utrhl jeho plod, zjevil se mu samotný a mocný bůh Quetzalcóat, který prozradil božský recept na výrobu čokolády. Co myslíte, podaří se mu ji uvařit?

Vzdělávací aktivity (65min):

• vlastnoruční drcení kakaových bobů
  • vaření a ochucování a formování čokolády
  • hra na spravedlivé dělení aneb férový obchod
  • interaktvní fotogalerie „cesta čokolády“
Doleva Zpět na přehled