Jak se dělá férová čokoláda | Ampi – Asociace místních potravinových iniciativ, o.p.s.

Jak se dělá férová čokoláda

  • Délka programu Délka programu: 60-90 minut
  • Cílová skupina Cílová skupina: 3-6 let
  • Místo realizace Místo realizace: Interiér
  • Doba realizace Doba realizace: Jaro, Léto, Podzim, Zima
  • Cena Cena: 60 Kč / žák

Jak se dělá férová čokoláda

V programu se žáci seznámí s historií a současností pěstování kakaa a vyroby oblíbené čokolády. Sami si zkusí rozdrtit kakaové boby, společně s lektorem uvaří a ochutnají čokoládu. V neposlední řadě se dozví, co se skrývá pod pojmem spravedlivá čokoláda a spravedlivý obchod – fairtrade.

Cíle programu

Žáci vědí, kde a jak se pěstuje a zpracovává kakao, vyzkouší se technologii výroby čokolády a umí vysvětlit, jak funguje férový obchod.

Upozornění

Pro větší skupiny umíme připravit i Ekodivadlo o čokoládě.

Doleva Zpět na přehled