Na konci i novém začátku. Listopadové zprávy ze světa živého zemědělství a potravinových komunit | Ampi – Asociace místních potravinových iniciativ, o.p.s.

Na konci i novém začátku. Listopadové zprávy ze světa živého zemědělství a potravinových komunit

Na úvodní fotografii, to jsme my před měsícem, na začátku intenzivního  procesu strategického plánování a rozplétání nepřehledného vesmíru AMPI.

Kdo tvoří jeho planety a satelity?

AMPI vzešla v roce 2014 z mateřské organizace Lovíme Bio, aby zastřešila téma komunitou podporovaného zemědělství KPZ. Od prapočátků tu byla také Environmentálně vzdělávací sekce a Školka Kuchyňka na Komunitní zahradě Kuchyňka. Jak se vesmír rozpínal, přibylo téma přístupu k půdě a s ním vznik Nadace Pro půdu, následované společnou ideou založení Vzdělávacího centra Konipas s Rodinnou farmou Lukava. Pak přiletěla kometa Farmářská škola, se kterou jsme si letos ještě adoptovali Farmu Jednorožec. Kdo se v těch propletených vztazích má vyznat?

Měsíc jsme na tom pracovali v laskavém doprovodu Adama Čajky a zjistili jsme, že spíše než na konci, jsme se ocitli na novém začátku. Tak nám držte palce. Příští rok budeme slavit 10 let existence.  

Přejeme vlídné podzimní dny, kdy se můžete začíst do listopadového vydání našeho zpravodaje Ze světa živého zemědělství a potravinových komunit TUDY

Chcete mít čerstvé zprávy z dění?

Chcete dostávat do své emailové schránky pravidelně přehled o dění, novinky, pozvánky na akce a inspiraci? Přihlaste se k odběru našeho newsletteru TUDY.

za AMPI zdraví

Šárka s Alenou