Jak se dělá máslo a sýr | Ampi – Asociace místních potravinových iniciativ, o.p.s.

Jak se dělá máslo a sýr

  • Délka programu Délka programu: 90 minut
  • Cílová skupina Cílová skupina: MŠ, 1. - 5. třída ZŠ
  • Místo realizace Místo realizace: Interiér
  • Doba realizace Doba realizace: Jaro, Léto, Podzim, Zima
  • Cena Cena: 80 Kč / žák

Jak se dělá máslo a sýr

Prozkoumáme, která hospodářská zvířata se chovají kvůli mléku, podíváme se na různá plemena tura a něco si řekneme o šlechtění. Srovnáme různé typy chovů se zřetelem na produkci a pohodu zvířat. Uděláme si obrázek o zpracování mléka a výrobě mléčných produktů. Sami si tradiční metodou vyrobíme máslo a zkusíme i výrobu sýra či tvarohu.

Cíl programu

Vyjmenuje základní potřeby skotu.
Popíše základní pracovní postup výroby mléčných produktů.
Prožije si proces výroby másla ze smetany.

Doleva Zpět na přehled